Dec 31, 2008

Online SPM Result 2008.Semak Keputusan SPM 2008 ONLINE

612px-kementerianpelajaran_putihsvg

You all can put email to subscribe.

Enter your email address:

No other submission accepted for now. System busy. Too many spam.

SPM RESULT release :

12 MARCH 2009

update:

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Thursday/Mutakhir/20090305195742/Article/


KUALA LUMPUR: Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2008 akan diumumkan pada 12 Mac ini.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd Dom, dalam kenyataan hari ini berkata calon yang menduduki kedua-dua peperiksaan itu boleh mendapatkan keputusan mereka di sekolah masing-masing bermula jam 10 pagi.

“Calon persendirian pula akan mendapat keputusan mereka melalui pos yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri,” katanya.

Alimuddin berkata, pengumuman analisis keputusan SPM dan STAM 2008 akan diadakan serentak pada 12 Mac jam 9 pagi di Putrajaya.

Seramai 442,936 orang calon telah mendaftar untuk menduduki peperiksaanSPM 2008 dan daripada jumlah itu 388,079 atau 87.6 peratus adalah calon sekolah Kementerian Pelajaran, 16,019 (3.6 peratus) calon sekolah kerajaan negeri dan tajaan badan-badan tertentu, 10,331 (2.3 peratus) calon sekolah swasta dan 28,507 (6.5 peratus) calon persendirian perseorangan, katanya. – Bernama

http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0306&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_07.htm

KUALA LUMPUR – Keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) dan Sijil Tinggi Agama Malaysia (STAM) 2008 akan diumumkan pada 12 Mac ini.

Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom dalam kenyataan semalam berkata, calon yang menduduki kedua-dua peperiksaan itu boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing bermula 10 pagi.

“Calon persendirian pula akan mendapat keputusan mereka melalui pos yang akan dihantar oleh Jabatan Pelajaran Negeri,” tambah beliau.

Alimuddin berkata, pengumuman analisis keputusan SPM dan STAM 2008 akan diadakan serentak pada 12 Mac pukul 9 pagi di Putrajaya.

Seramai 442,936 orang calon telah mendaftar untuk SPM manakala bagi STAM pula 6,240 calon.

Sementara itu, keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2008 akan diumumkan pada 10 Mac ini.

Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) dalam kenyataannya menjelaskan, seramai 53,638 calon boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing bermula 12 tengah hari manakala calon persendirian menerusi pos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

361 Comments

  • Hmm maybe hanya 2% je orang yg baca msg aku ni:

    OK kalau korang sebelum masuk university, aku cadangkan supaya cari dulu pengalaman / kemahiran sebelum masuk university. Maksudnya?

    Kalau kau minat seperti nak jadi programmer, so kau kena belajar selok belok computer sebelum masuk university! kalau tak jgn masuk university dulu sebb di university ialah masa untuk mencari kemahiran bukan masa untuk belajar basic :D.

    Contohnya korang perlu design satu perisian dalam menggunakan compiler. make sure korang dah sedia tau selok belok compiler tu sebelum masuk university. kalau x masa di university korang akan buang masa dengan belajar selok belok compiler tu. sebb benda basic ni kadang2 tak ditekankan sangat di university. di university bukan 100% apa yg kita belajar di ajar oleh lecturer. kita kena pandai cari sendiri bahan / resource sendiri.

    Jadi kalau korang minat engineering elektronik ke. better buat something macam cipta satu board elektronik ke. apa2 je yg korang minat. atau at least korang tau resource2 atau maklumat tentang benda tu. korang perlu ada minat iaitu seronok, suka gembira dengan apa yg korang belajar tu. dan korang ada cita2 untuk menerapkan ilmu korang belajar tu untuk berjaya.

    sebenarnya korang dah tahap lepasan spm macam ni perlu tau dah apa cita2 korang kalau korang masih lagi tak tau, korang perlu tau jugak dan cari apa yang korang minat mulai skrang! korang kena ingat kata2 aku ni sebb the last day korang graduate dari university nanti, perkataan sama yg akan diorang “apa yang anda minat?”

    Seperti rakan aku yang dah graduate, pointer dia tinggi tapi masa dia nak cari keje dia x tau nak keje camne. Sebab dia x minat langsung. sebb dia x tau apa yg dia minat.

    Jadi korang kena fikir skrang bukan di University iaitu apa yang korang minat sebenarnya. Jgn pilih course yg korang tak minat. Better make research about it before you study.

    At university, anda perlu belajar berdikari bukan macam dekat rumah (kalau orang yg berasrama dia tau). Kena jaga makan, minum dan sebagai orang Islam banyak berdoa kepada ALLAH S.W.T. masa kita susah nanti kalau dah buntu minta ALLAH S.W.T supaya tolong kita. InsyaALLAH… Allah akan bantu kita seperti apa yang ALLAH S.W.T telah bantuk aku sehingga aku menjadi sorang programmer di sebuah company :D

    =============
    Kalau semua orang berjaya, msyarakat kita berjaya dan ada banyak kemahiran so, malaysia akan maju.

  • tatau la .. tanye org atas ni

  • takde .. so jawapannye , pegi la skolah … kekeke
    takpon tepon member2 yg gi skolah tu ..
    kat skolah , slip mmg kasi sorang2 ,
    tp result besar tampal kat dinding , leh tgk result sume org ..

  • tepon je member , liss ..
    suruh diorang tgkkan

  • result amik lambat pon takpe ..
    tp at least tepon la member2 yg amik result tu ..
    at least dpt tau gak result sendiri hari ni …
    btol tak ? takkan mmber takde hp kot

  • 4A 4B 1C .. wakakaka

  • sian gile ko alang ..
    public phone ade ?
    internet ade plak ye kat kg ko ..
    meh sini no tepon kawan ko , aku tolong sms kan … hehhe

Leave a comment

CommentLuv badge

Advertisement

Leave your ideas

Name:
Email:
For:  
Mail will not be published
(but it's required)
NOR AZLINA BINTI YAHAYA
(Wednesday, Apr 16. 2014 12:25 PM)
NO 13A BATU 10 KAMPUNG JAYA
JALAN KERIAN 34020
TAIPING PERAK
muhammad zariq bin othman
(Saturday, Nov 2. 2013 08:23 PM)
sy nk taw result spm sy plezzzzz…antara masa dpan nie…..
Firdaus Bakir
(Sunday, Oct 20. 2013 11:37 AM)
Saya nak tgk spm result tahun 2010 candidate tahun 2009. tapi tak igat no giliran. camana nak tgk? :l
Isaac phang ee jian
(Monday, Oct 14. 2013 11:38 PM)
May i know my spm result please?
EMERGENCY
Isaac phan ee jian
(Monday, Oct 14. 2013 11:38 PM)
May i know my result spm please?

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »

Google Friend Connect

Twitter

Live Traffic